00385997642376
info@wetworkslab.net

Za uspješno online poslovanje osim kvalitetnog web servera i sadržaja potrebno je osigurati sigurnu i provjerenu komunikaciju s posjetiteljima vaših web stranica, te jednostavnu mogućnost provjere vašeg identiteta.

To ćete postići instalacijom sigurnog SSL servera. A za to vam je potreban SSL certifikat priznatog izdavatelja certifikata (CA – Certified Authority) kome se vjeruje, kojim se jamči da tvrtka postoji i da web server radi u skladu sa SSL protokolom.

Ukoliko na svojim stranicama prikupljate bilo kakve podatke savjetujemo da ih zaštitite odgovarajućim certifikatom. Danas na tržištu postoje kvalitetni certifikati, po vrlo pristupačnim cijenama, tako da cijena više ne može biti isprika da svoje posjetitelje i klijente ne zaštitite.

Mi preporučujemo i nudimo slijedeće certifikatore: Geotrust, Thawte i Verisign.

      

SSL je skračenica za Secure Sockets Layer, globalni standard sigurnosne tehnologije razvijene od Netscape-a 1994.godine. SSL tehnologijom kriptira (šifrira) se veza izmedju web servera (neka domena) i pretraživaca (browsera) na računalu posjetitelja tog web servera (te domene), pa podaci koji se razmjenjuju nemogu biti vidljivi, presretani i dešifrirani.

Podaci koje upisujete na stranici zaštićenoj SSL certifikatom se šifriraju i tek potom šalju preko Interneta do primatelja podataka.

Klikom na ikonicu lokota možete vidjeti tko je izdavatelj certifikata, kome je certifikat izdan i do kada vrijedi.

Na stranicama se najčešće nalazi i markica (site seal), a ako je dinamička tada možete kliknuti, spojiti se na certifikatora i provjeriti autentičnost firme.

Naš je savjet da nipošto ne upisujete povjerljive informacije, broj kartice u formular na web stranicama bilo koje tvrtke, ako web stranica nije zaštićena SSL certifikatom i ako niste 100% sigurni da se nalazite na stranicama željene firme. To je prvo pravilo kojim ćete sačuvati svoj novac i živce.

Imate pitanja? Želite nadograditi postojeći paket?

Ukoliko ste registrirani na portal Wetworkslab.net ili već imate zakupljenu uslugu/proizvod kod nas, a imate tehničkih poteškoća ili samo pitanja molimo koristite naš Klijent portal