Offcanvas Section

You can publish whatever you want in the Offcanvas Section. It can be any module or particle.

By default, the available module positions are offcanvas-a and offcanvas-b but you can add as many module positions as you want from the Layout Manager.

You can also add the hidden-phone module class suffix to your modules so they do not appear in the Offcanvas Section when the site is loaded on a mobile device.

00385997642376
info@wetworkslab.net

Blog vijesti

Novosti i savjeti

Kraj života za PHP 5.4

PHP 5.5 je od jučer službeno završio svoj životni tijek, a PHP 5.4 od sad službeno više nema podršku. Što se tiće Gantry5 frameworka od inačice Gantry 5.5.0, PHP 5.4 više neće biti podržan. Za vrijeme pisanja ovog teksta trenutna inačica Gantry5 frameworka je 5.3.1 što vam daje podosta vremena da izvršite nadogradnju.

Novi minimum što se tiće Gantry5 je PHP 5.5.9.

Napomena, trenutni korisnici Gantry5 frameworka koji imaju instaliranu posljednju inačicu 5.3.1 mogu vidjeti stalnu obavijest na samom vrhu admin stranice ako još uvijek imaju PHP 5.4.

Kad PHP dolazi do kraja života EOL(end of life), PHP tim prestaje podržavati tu verziju. To znači da više neće biti novih funkcija i zakrpa, uz to sigurnosni propusti neće biti adresirani što dovodi u pitanje sigurnost vaše web stranice.

Ako koristite Gantry, to znači da radite sa CMS-om koji je je ovisan o PHP-u i sigurnosni propusti bi se trebali shvatiti vrlo ozbiljno. Iz tog razlog STROGO SAVJETUJEMO da nadogradite PHP na verziju 5.6 ili noviju, što je prije moguće.

Iako ćemo imati podršku za PHP 5.5 još neko vrijeme, imajte na umu da je već došao do kraja života (EOL) i trebalo bi ga smatrati kao nepodržavanu verziju PHP-a. Budite u toku sa posljednjom inačicom PHP-a 5.6 (ili 7.x ako to vaši dodaci i razni pluginovi podržavaju.

Kako promjeniti verziju PHP-a

Večina hosting providera nudi jednostavnu mogučnost promjene PHP verzije unutar samog cPanela za što je je potrebno samo nekoliko minuta.

Treba znati činjenice

Napravljen je mali test sa Helium temom na PHP verziji 5.4, 5.5, 5.6 i 7.0 i evo vam rezultata

​ ​ ​ ​

PHP Verzija brzina učitavanja
5.4.45 ​418ms
5.5.9 ​51ms
5.6.23 ​51ms
7.0.7 ​30ms

Ovo se ni ne treba naglašavati, ako nadogradite verziju PHP-a dobiti ćete otprilike 9x bržu web stranicu samo sa nadogradnjom.

Nemojte ništa propustiti!
Prijavite se na naš newsletter